maanantai 5. kesäkuuta 2017

Itsetuntemus opintopiirin ajatuksia.

Opintopiiri meni palasiksi jo paljon ennen opintopiirityöskentelyn alkua. Yksi siirsi opiskeluja myöhemmäksi, yksi vaihtoi opintopiiriä ja kaksi valmistui ennen aikojaan (Kasperit suoritettuna). Alkuperäisesä opintopiirissä oli 5 hlöä mutta ilman kahden jo valmistuneen opettajan apua Juha olisi jäänyt loppujen lopuksi yksin.
Tulevissa opintopiirijaoissa tämä asia tulee ottaa huomioon, ettei ryhmän hajoaminen vaikuta työskentelyyn.

Opintopiirinä varasimme paljon aikaa keskustelulle, mutta päivän kuluessa huomasimme aiheen olevan sen verran henkilökohtainen tai sitten jo moneen kertaan muilla tunneilla osittain käsitelty, että keskustelun synnyttäminen oli joillain kohti päivää jokseenkin haasteellista. Samoin huomasimme, että väsymys alkoi jo loppupäivästä painaa opiskelijoidemme harteilla.
Saman asian pyörittely kokonaisen päivän ajan oli sittenkin ehkä liikaa.
Alkuun oppilaat olivat hyvinkin innostuneita mutta virta alkoi loppua päivän mittaan.

Muutoin päivä meni kohtuullisen hyvin ja aihe tuli käsiteltyä monelta kantilta katsottuna.
Opintpiirien ohjaaminen suoritettiin WhatsAPP:in kautta ja muutamia kysymyksiä sieltä tulikin.
Arvostelua saimme WhatsApp:iin vastaamisen epämääräisyydestä. Opintopiiri oli kokoontunut työskentelyyn ja jätimme vahingossa vastaamatta täsmällisesti kysymykseen ajankäytöstä.

Opintopiirityöskentely piirin kesken sujui hienosti ja muutaman tapaamisen kautta saimme päivälle aikataulun ja työjaon järjesteltyä. Opintoparien työskentely tässä vaiheessa opintoja alkaa olla jo jollain tasolla rutinoitunutta eikä isompia ongelmia ollut. Näin pääsemme kesälaitumelle hyvillä mielin !

Mia Soile Jussi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti