tiistai 6. kesäkuuta 2017

Miten omat arvot asenteet ja ennakkokäsitykset vaikuttavat opettajana työskentelyysi?

Saimme opetettavaksi aiheeksi selvittää miten arvot, asenteet ja ennakkokäsityksen vaikuttavat opettajana työskentelyyn. Opetusmenetelminä päätimme rohkeasti kokeilla itselle uusia digitaalisia menetelmiä. Toteutimme ennakkotehtävän Forms -kyselynä. Kyselyssä jokaisen opettaja -opiskelijan tuli miettiä itseään opettaja, ja valita vastaukset sen mukaan miten vastaus kuvaa itseään opettajana. Esimerkiksi kysymys oli: mikä kenkä olisit? Vastausten perusteella jokaisen tuli luoda oma opettajahahmo. Opettajahahmot esiteltiin lähipäivänä pienryhmissä ja niistä etsittiin yhteneväisyyksiä muiden kanssa. Pienryhmien tuotokset kirjattiin suoraan köydenpunojan blogiin.

Köydenpunojan blogi

Tehtävänä oli myös keksiä  USP (unique selling proposition) lausahdus kuvaamaan ryhmään. Nämä lausahdukset kirjattiin FB -sivulle. Tässä ryhmien voimalauseet:

Säällä kuin säällä trendikkäästi tanssien! Kimmo, Eeva-Liisa, Sina, Mari H. ja Soile

Joka viikko annan 100 %; kuutena päivänä 15 % ja yhtenä päivänä 10 %. Jaana, Markus, Minna, Mika, Juha.

Osaan, Pystyn, Etsin! Jaakko, Mari, Vesa, Hannu, Janne

Olet ainutlaatuinen. Mia, Sanna, Janne, Siru, Leena ja Jonna

Valmistelimme oppitunnin esityksen sway -ohjelmalla. Myös Sway oli meille uusi tuttavuus ja halusimme testata sen käyttöä. Molemmat ohjelmat ovat todella helppoja ja käytännöllisiä. Digitaalisessa opetuksessa on kuitenkin paljon kompastuskiviä, mutta Siperia opettaa! Virheitä tekemällä oppii kaikkein tehokkaimmin, kuten lähipäivässä todettiin.

Sway esitys

Koska laitoimme ennakkotehtävän omaan FB -ryhmäämme QR -koodin taakse, tuotti se osalle vastaajista hankaluuksia. Kaikki eivät päässeet vastaamaan kyselyyn. Apua kyseltiin FB -ryhmässä ennakkotehtävän alla, jonka ohjaaminen jäi meillä huomaamatta. Mokasimme siis. Digitaaliset menetelmät ovat helppoja ja tehokkaita, mutta vaativat keskittymistä ja aikaa. Kannattaa miettiä mitä kanavaa käyttää tehtävien antoon ja toteuttaa ohjeistus niin, että se on mahdollisimman selkeää. Kun yhtä aikaa on käytössä monia kanavia, voi se vaikeuttaa opiskelijoiden työskentelyä. On hyvä yhdessä sopia (tai opettajan valita itse kanavansa esim. Moodle) mitä kanavaa käytetään mihinkin tarkoitukseen.

Forms kysely

Lopuksi vielä Pauliina Open hahmo alla olevan linkin takana. Pääsisiköhän tällä hahmolla Putoukseen?

Pauliina Open hahmo


T: Pauliina ja Riitta- Sisko

Ennakkotehtävä FB: ssä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti